آجر سفالی چیست؟

آجر سفال توخالی یا تیغه سفالی، آجرهای سوراخ داری به صورت افقی هستند که دارای مزایای مواد طبیعی هستند و از داخل توخالی هستند. که این امر باعث سبکی وزن و کارآیی بیشتر آنها می شود. این آجرها به منظور تیغه های جداکننده در ساختمان استفاده می شوند. این محصول کاربرد  باربری ندارد و صرفا جهت استفاده به عنوان تیغه مورد مصرف معماران و ساختمان سازان است. تیغه های سفالی از خانواده آجر خاک رس می باشند و بعلاوه سایر افزودنی های مجاز طبیعی ساخته میشود. قابل ذکر است که آنها فاقد هرگونه مواد شیمیایی و مصنوعی هستند که ممکن است گازهای مضر در محیط آزاد کنند. آجرهای سفالی با یک اتصال نازک شامل یک لایه ملات که انتقال حرارتی مجموعه را کاهش می دهد، با عملکردی مناسب و ضایعات کمتر که در نهایت موجب صرفه جویی بیشتر میشود، محبوبیت خوبی در میان ساختمان سازان دارد.تیغه سفالی علاوه بر ویژگی های حرارتی، از مقاومت مکانیکی، آتش سوزی و صوتی بالایی برخوردار است که شما را به خانه ای بدون صدا می رساند.

قیمت آجر سفال اصفهان

بنابراین، این محصول دارای ساختاری کارآمد و پایدار است زیرا:

  1. مصرف ملات و اختلاط آب را بیش از 90 درصد کاهش می دهد.  
  2. زمان خشک کردن، حمل و نقل، نیروی کار و ماشین آلات کاهش می یابد (دیگر به مخلوط کن بتن نیاز نخواهیم داشت).   
  3. ما به فضای زیادی برای ذخیره سازی نیاز نداریم، بنابراین برای اجرای کارهایی که در آنها فضا زیاد نیست ایده آل است.
  4. برش کمتر، ضایعات کمتر.

ابعاد آجر تیغه سفالی

تیغه سفالی در ابعاد 20×20×7، 20×20×10و در ابعاد 20×20×15  وجود دارد و همگی ازجنس خاک رس و به رنگ زرد هستند. اما در کشورهای مختلف این رنگ میتواند با اضافه کردن ترکیبات آهن به رنگ قرمز نیز در بیاید.

آجر سفال اصفهان

مزایای آجر سفالی

  1. آجرهای سفالی توخالی سرعت کمتری در کاهش حرارت تقریباًw/m2k 0.6دارند در حالیکه آجرهای رسی و بلوک های بتونی جامد به ترتیب w/m2k1.8و w/m2k2.0 دارند. این مقدار باید تا حد ممکن کم باشد زیرا برای خنک سازی یا گرمایش فضای داخلی ساختمان به انرژی کمتری نیاز است.
  2. آجرهای سفالی توخالی از نظر صرفه جویی در مصرف انرژی استثنایی هستند زیرا نیاز به عایق ندارند، بنابراین فضاها را نجات می دهند. همچنین آنها منجر به عایق صوتی بهتر می شوند.
  3. در مقاومت در برابر آتش خوب هستند.
  4. این آجرها 60٪ سبک تر از آجرهای معمولی هستند، از این رو در هزینه ساخت صرفه جویی می شود.
  5. اقتصادی است. میتوان گفت آجر سفال ارزان است.
  6. کار با آن آسان است. همچنین هزینه نگهداری از آجر معمولی کمتر است.
  7. سرعت آجرکاری سفالی از آجرکاری با متریال دیگر بیشتر است.
  8. از مواد دوستدار محیط زیست ساخته شده است.
  9. صرفه جویی در هزینه و انرژی
آجر سفال ارزان

معایب

1. مقاومت فشاری آجرهای سفالی توخالی N/mm23.5 است، بنابراین استفاده از آجر در سازه های عظیم یا در سازه های تحمل کننده را محدود می کند. بنابراین، ظرفیت تحمل بار ضعیفی دارند. آویختن اجسام بسیار سنگین بر روی چنین دیوارهایی بسیار خطرناک است.           

2. این آجرها چگالی تقریبی 694 تا 783 کیلوگرم در متر مکعب دارند که کمتر از آجرهای سفالی بدون سوراخ(2000 کیلوگرم در متر مکعب)است. بنابراین، تیغه های سفالی در کارهای پایه نمیتوانند مورد استفاده قرار بگیرند. به ویژه در مناطقی از سطح بالای آب زیرزمینی مناسب نیستند زیرا قادر به مقاومت در برابر فشار منفی آب و عمل مویرگی نیستند.                       

3.عملکرد لرزه ای ضعیف. 

در نهایت اگر سازه ای دارید که متحمل بار نیست، آجرهای سفالی توخالی یک گزینه ایده آل است. تیغه سفالی برای دیوارهای پارتیشن ایده آل هستند. با این حال، اگر می خواهید از آنها برای دیوارهای خارجی استفاده کنید، فقط خاصیت جذب آب آنها را بررسی کنید. برای همه سازه های باربر، آجرهای معمولی هنوز ترجیح داده می شوند. بنابراین، با در نظر گرفتن همه عوامل، می توانید متناسب با نیاز خود مواد مناسب را انتخاب کنید.

انواع آجر سفال

آجر سفال اصفهان و ویژگی های آن

برخی از تیغه های 20×20×15 در قسمت وسطشان یک سوراخ وجود دارد که داخل آن فوم قرار میگیرد. که اصطلاحا به آن آجر سفال فوم دار می گویند. این امر به منظور عملکرد بهتر در نقش عایق حرارت و صوت است. این فوم باعث می شود، عایق بودن تیغه بهتر عمل کند.

قیمت آجر سفال اصفهان (قیمت سفال 10 سانتی- قیمت سفال 20 سانتی)

برای آگاهی از قیمتهای به روز و دریافت لیست قیمت تمام آجرهای سازه ای (قیمت آجر لفتون اصفهانقیمت آجر فشاری – تیغه سفالی) با شماره تماس 09133162388 تماس بگیرید.

بهترین آجر سفالی

بهترین آجر سفال

فرایند ساخت تیغه های سفالی

روند ساخت تیغه سفال توسط دستگاه آجر اکسترودر که ابتدا از دستگاه فیدر اغاز میشود، سپس وارد نوار نقاله می شود و درنهایت وارد دستگاه سنگ شکن غلتکی می شود. پس از آن وارد نوار نقاله می شود و بعد وارد میکسر دو شافت می شود و در آخر وارد دستگاه وکیوم اکسترودر می شود. در این مرحله آجرها توسط دستگاه برش اتوماتیک برش داده میشوند و بعد از آن وارد کوره میشوند. روند ساخت آجرهای سفالی از خاک رس شامل آماده سازی خاک رس، قالب سازی و سپس خشک و پختن آجر است. تیغه های سفالی مصالح ساختمانی هستند که بطور کلی بصورت بلوکهای مستطیل در دسترس هستند.

فرایند ساخت آجر سفال

 روند ساخت به طور کامل

در مراحل ساخت آجرهای سفالی چهار عملیات مختلف وجود دارد: 

  • آماده سازی خاک رس
  • قالب سازی
  • خشك كردن
  • پختن

1. تهیه خاک رس برای ساخت آجر:

آماده سازی خاک رس برای ساخت آجر در شش مرحله انجام می شود. برای تهیه آجر به خاک خالص نیاز داریم. لایه بالایی خاک ممکن است حاوی ناخالصی باشد، بنابراین رس موجود در لایه بالایی خاک عمق حدود 200 میلی متر دور ریخته می شود. به این حالت unsoiling گفته می شود. حفاری پس از حذف لایه فوقانی، خاک رس را از زمین کنده و روی زمین ساده پخش می کنند. اگر مقدار زیادی ذرات معلق در خاک وجود داشته باشد، رس از سنگ، مواد گیاهی و غیره تمیز می شود. توده های رس با غلتک های خرد کننده خاک به پودر تبدیل می شوند.

خاک رس تمیز شده برای نرم شدن در معرض جو قرار می گیرد. دوره هوازدگی ممکن است 3 تا 4 هفته یا یک فصل کامل باشد. به طور کلی، خاک رس درست قبل از فصل بارندگی برای پروژه های بزرگتر حفر می شود. اگر می خواهیم ماده ای به خاک رس اضافه کنیم، باید در این مرحله با شل شدن خاک رس اضافه شود و ماده را روی آن پخش کنیم. سپس آب به خاک رس اضافه می شود و فشار داده می شود یا مخلوط می شود. این کار توسط دستگاه آسیاب یا میکسر انجام میشود. اکنون خاک برای قالب سازی مناسب است.

آماده سازی خاک رس برای آجر سفال

2. قالب سازی خاک رس برای ساخت

آجردر فرآیند قالب گیری، رس آماده شده به شکل آجر (به طور کلی مستطیل شکل) در می آید. این فرایند را می توان با توجه به مقیاس پروژه از دو طریق انجام داد.

  • بصورت دستی (مانند فرایند ساخت آجر دستی)
  • بصورت ماشینی

قالب سازی آجر قالب گیری توسط ماشین مقرون به صرفه تر است. هم از نظر اقتصادی و هم از نظر زمان و نیروی انسانی. دستگاه های قالب گیری رس دارای یک دهانه به شکل مستطیل هستند و وقتی خاک معتدل را درون این دستگاه قرار دهیم از طریق این دهانه خارج می شود. اکنون، نوارهای مستطیلی شکل که از دهانه خارج می شوند توسط سیمها بریده می شوند تا ضخامت آجر مورد نیاز را بدست آورند. اکنون این آجرهای خام آماده فرایند خشک شدن هستند.

3. خشک شدن آجرهای خام

پس از فرآیند قالب سازی، آجرها دارای مقداری رطوبت در آن هستند. بنابراین خشک کردن باید انجام شود، در غیر این صورت ممکن است هنگام پختن ترک بخورند. خشک شدن آجرهای خام با فرایند طبیعی انجام می شود.

آجرها به صورت پشته ای چیده میشومند. آجرهای موجود در این پشته ها باید به گونه ای چیده شوند که گردش هوا در بین آجرها آزاد باشد.

دوره خشک شدن ممکن است 3 تا 10 روز باشد. همچنین به شرایط آب و هوایی بستگی دارد. محوطه های خشک کردن نیز برای جلوگیری از خیس شدن آجر در سطح بالاتر از زمین طبیعی باید باشند.

در بعضی شرایط خشک کردن مصنوعی تحت خشک کن های مخصوص یا گازهای گرم انجام می شود.

مرحله خشک کردن آجر سفال
  1. پختن آجرها

    در روند پختن، آجرهای خشک شده در کوره قرار میگیرند تا در درجه حرارت خاصی پخته شوند. در این مرحله، آجرها سختی و مقاومت می یابند، بنابراین مرحله مهم ساخت آجر است. چنانچه دمایی بیشتر از حد مورد نیاز ببینند، آجرها شکننده و راحت خرد می شوند.از این رو پختن باید به درستی انجام شود تا نیازهای آجر خوب را برآورده کند.

پختن آجر سفالی در کوره

بیشتر بخوانید: آجر نسوز نما

دسته‌ها: آجر سازه ای

0 دیدگاه

دیدگاهتان را بنویسید

Avatar placeholder

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *